Jasmijn Pas

Master Illustratieve Vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. 

Ik heb een zwak voor kindertekeningen en felle kleuren. Details en dynamiek zijn mijn handelsmerk. Verder ben ik een gepassioneerd schetser en werk ik graag digitaal.
Naast ontwerpen hou ik van fotografie, film en muziek.


Het Magna Woud

Dit is een groot magneetbord waarin kinderen het ziekenhuis herkennen en zelf hun jungle kunnen bouwen aan de hand van losse magneten. Daarbij heb ik een systeem gecreëerd waarbij magneten op elkaar kunnen worden bevestigd. Het kind kan dit ‘junglehospitaal’ met verschillende stukjes bouwen. Zo zijn er niet alleen verschillende plaatsen uit het ziekenhuis aanwezig maar ook dieren en planten. De magneten kunnen overal op de ondergrond worden aangebracht waardoor het bord vele variaties kan aannemen.

 

Het is een kleurrijk, tactiel middel om kinderen af te leiden tijdens een onderzoek of hen op de hoogte te brengen van het leven in een ziekenhuis. Ik heb voor het ‘jungle’ thema gekozen omdat het ziekenhuis eigenschappen van de wildernis vertoont. Net zoals een jungle kan een hospitaal heel chaotisch zijn. Bovendien hoor je als kind verschillende geluiden en zie je dingen die je nog nooit hebt gezien. Verder kan dit magneetbord dienen als een mentale afleiding. Wanneer het kind een onderzoek moet ondergaan, kan het geïnformeerd/begeleid worden via dit bord. Dankzij dit medium zal een ziekenhuisbezoek of verblijf minder stresserend zijn voor kinderen.